Vegetariánske zeleninové lazane
- Celkový čas 1 h 20 min
- 40 minPríprava 
- 40 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 6 cl Olivový olej 
- 1 Cibuľa 
- 2 Mrkva 
- 500 g Hríby 
- 16 list Nevarené listy lazane 
- 80 cl Rajčinová omáčka s bazalkou 
- 500 g Listy špenátu 
- 2 pl Olivový olej 
- 1 Červená paprika 
- 1 Zelená paprika 
- 1 čl Soľ 
- 75 g Pšeničná múka 
- 50 cl Nesladené sójové mlieko 
- 25 cl Zeleninový vývar 
- 10 g Lahôdkové droždie 
- Soľ, korenie 
- Muškátový oriešok 
Príslušenstvo
- Gril 
Príprava
Krok 1 /5
Vo veľkej rajnici rozohrejeme olivový olej. Olúpeme, nasekáme cibuľu a varíme, kým nie je sklovitá. Umyjeme a nakrájame mrkvu a papriku na malé kocky, potom dáme na panvicu. Nakrájame hríby na malé kocky a aj tie pridáme. Všetko dobre zamiešame a potom pridáme špenát a soľ. Zvýšime teplotu ohrevu. Varíme do odparenia takmer všetkej tekutiny.
Krok 2 /5
Pripravíme si bešamelovú omáčku. V rajnici rozšľaháme olivový olej a múku. Privedieme takmer do varu. Postupne pridávame mlieko a miešame do dosiahnutia hladkej konzistencie. Ďalej pridáme zeleninový vývar a všetko privedieme do varu, aby sa omáčka zahustila. Pridáme prášok do pečiva a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Prestaneme ohrievať.
Krok 3 /5
Umiestnime grilovaciu dosku na najspodnejší rošt spotrebiča a nastavíme režim DEZERT na 180 °C na 40 minút.
Krok 4 /5
Do obdĺžnikovej zapekacej misy alebo pekáča pridáme trochu bešamelovej a rajčinovej omáčky a rozotrieme na dne. Navrch dáme 4 listy lazane. Pridáme 1/3 zeleninovej zmesi, 1/4 bešamelovej omáčky a 1/4 rajčinovej omáčky, potom ďalšie 4 listy lazane. Opakujeme ešte dva razy. Nakoniec nalejeme na cesto zvyšnú časť z oboch omáčok a trochu zamiešame lyžicou.
Krok 5 /5
Po 10 minútach predhrievania dáme misu na grilovaciu dosku a lazane zapekáme 30 minút v režime DEZERT.

