Špargľový krém s mascarpone
- Celkový čas 20 min
- 15 minPríprava 
- 5 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 30 Hlavičky zelenej špargle s priemerom 1,5-2,2 cm 
- 3 Šalotky 
- 3 Zemiaky nakrájané na kocky 
- 750 ml Zeleninový vývar (alebo voda) 
- 150 g Mascarpone 
- 3 pl Vykôstkované čierne olivy nakrájané nadrobno 
- 3 plát. Bresaola nakrájaná na tenké prúžky 
- Soľ, korenie 
Príprava
Krok 1 /6
Pripravte si suroviny.
Krok 2 /6
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Krok 3 /6
Zo spodnej časti špargle odrežeme 4-5 cm. Špargľu nakrájame na kúsky.
Krok 4 /6
Na panvicu vložíme kúsky špargle, šalotku, zemiaky, vývar a mascarpone.
Krok 5 /6
Čas varenia: 5 min.
Krok 6 /6
Rozmixujeme a dochutíme. Podávame ozdobené olivami a šunkou.

