Baci di dama - Talianske vianočné pečivo
- Celkový čas 50 min
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
250 g Maslo
250 g Cukor
2 štip. Soľ
1 Vanilkový cukor
2 Vajcia
250 g Oriešková múka
275 g Hladká múka
Nutella alebo Gianduia
Práškový cukor
Príslušenstvo
Šľahač
Príprava
Krok 1 /8
Rúru predhrejte na 160 stupňov.
Krok 2 /8
Do misy prístroja dajte maslo, cukor, soľ a vanilku a stlačte "Štart".
Krok 3 /8
Stlačte "Štart" a pridajte do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou vajcia, jedno po druhom tak, aby sa vstrebala do cesta.
Krok 4 /8
Preosejte obe múky dohromady v samostatnej miske.
Krok 5 /8
Stlačte tlačidlo "Štart" a do misy prístroja s predchádzajúcimi ingredienciami postupne pridávajte obe múky, kým sa cesto úplne nespojí.
Krok 6 /8
Zo získanej zmesi tvorte rovnako veľké guličky.
Krok 7 /8
Guľôčky dajte na plech s papierom na pečenie a pečte 20 minút na 160 stupňov.
Krok 8 /8
Akonáhle vychladnú, spojte dve sušienky s trochou krému Nutella alebo Gianduia a pred servírovaním posypte práškovým cukrom.