Chrumkavé malé zemiaky s omáčkou z pečeného cesnaku
- Celkový čas 1 h 25 min
- 25 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
20 strúč. Neolúpaný cesnak
3 čl Olivový olej
700 g Baby zemiaky (12 malých zemiakov – kaliber 35)
1 strúč. Olúpaný cesnak
1 vet. Rozmarín
3 pl Slnečnicový olej
1 čl Kukuričná múka
Soľ
1 Žĺtok
1 pl Horčica
18 cl Slnečnicový olej
1 pl Citrónová šťava
1 pl Voda
Príslušenstvo
Základná grilovacia doska
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si konfitovaný cesnak. Neolúpané strúčiky vložte do misky a pokvapkajte ich tretinou olivového oleja, aby sa pokryli. Strúčiky cesnaku vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 15 minút. Nechajte vychladnúť.
Krok 2 /8
Strúčiky ošúpte nožom a vyberte dužinu. Odložte bokom.
Krok 3 /8
Zemiaky umyte. Naplňte nádobu na vodu. Vložte zemiaky do fritézy Easy Fry so štandardným plechom sa spustite program PARA pri 100 °C na 15 minút.
Krok 4 /8
Medzitým ošúpte a nasekajte zvyšné strúčiky cesnaku. Rozmarín nakrájajte nadrobno. V pomerne veľkej miske zmiešajte cesnak, rozmarín, zvyšný olivový olej, slnečnicový olej, kukuričnú múku a soľ.
Krok 5 /8
Zemiaky vyberte z fritézy Easy Fry a nechajte ich vychladnúť. Rozrežte ich pozdĺžne na štvrtiny. Pridajte ich do misy so zmesou oleja a byliniek. Dobre premiešajte.
Krok 6 /8
Vylejte vodu z varenia z nádoby. Dobre obalené zemiakové mesiačiky vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom a spustite program HRANOLKY pri 180 °C na 30 minút.
Krok 7 /8
Medzitým si pripravte cesnakovú majonézu. V malej miske rozšľahajte žĺtok s horčicou a pokvapkajte olejom, aby vznikla majonéza. Keď je všetok olej rozmiešaný, pridajte citrónovú šťavu, vodu a dužinu z konfitovaného cesnaku. Zmes rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú omáčku. Ak nemáte tyčový mixér, rozmixujte zmes lyžicou.
Krok 8 /8
Zemiaky a omáčku naaranžujte zvlášť a podávajte.