Grilované broskyne s javorovým sirupom a mandľovým crumble
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
6 Pevné, ale zrelé nektárinky
1.5 pl Javorový sirup
1.5 čl Olivový olej
75 g Múka
75 g Mleté mandle
75 g Cukor
2 štip. Prášok do pečiva
2 štip. Soľ
1 čl Vanilkový prášok
75 g Rozpustené maslo
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme a rozpolíme nektárinky a vyberieme kôstky. Zmiešame javorový sirup a olivový olej.
Krok 2 /4
V nádobe zmiešame múku, mleté mandle, cukor, prášok do pečiva, soľ a vanilkový prášok. Pridáme rozpustené maslo a premiešame. Poukladáme veľké drobky tejto zmesi na plech na pečenie.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí natrieme na narezané strany nektáriniek zmes javorového sirupu/oleja a dáme ich na grilovaciu dosku narezanou stranou nadol. Varíme 5 minút, jemne obrátime a varíme 5 minút na strane šupky. Zatiaľ čo sa nektárinky varia, dvakrát premiešame drobky crumble, aby sa opiekli zo všetkých strán.
Krok 4 /4
Nektárinky rozložíme na taniere, posypeme drobkami crumble a podávame.