Grilované kuracie balotínky, ružičkový kel s bylinkami, pečené zemiaky, omáčka z červenej papriky
Martin Kolník
Recept od Martin Kolník

Grilované kuracie balotínky, ružičkový kel s bylinkami, pečené zemiaky, omáčka z červenej papriky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 55 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 150 g Kuracie stehná

  • 50 g Ružičkový kel

  • 100 g Zemiak

  • 50 g Červená paprika

  • 0.2 dl Smotana

  • 10 g Tymián

  • Olej

  • Soľ

  • Korenie čierne

  • Červená paprika sladká

Príprava

Krok 1 /4

Stehná: Kuracie stehná očistíme od kosti, aby sme nemali kožu na nožičke. Potrieme ich pácom, ktorý si pripavíme z oleja, červenej papriky sladkej, soli a korenia. Dáme piecť do Easy Fry Grill & Steam na program kura.

  • 150g Kuracie stehná
  • 50g Červená paprika
  • Olej
  • Soľ
  • Korenie čierne

Krok 2 /4

Ružičkový kel: Očistíme ružičkový kel a dáme na program steam na 25 minút počas parenia pridáme tymián.

  • 50g Ružičkový kel
  • 10g Tymián

Krok 3 /4

Zemiaky: Zemiaky v šupke pečieme na programe gril cca 15 minút na 200 stupňoch.

  • 100g Zemiak

Krok 4 /4

Omáčka z pečenej papriky: Papriku si upečieme v Easy Fry Oven & Grill. Po upečení očistíme a rozmixujeme spolu so smotanou. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  • 0.2dl Smotana
  • Soľ
  • Korenie čierne
  • Červená paprika sladká