Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jahodová torta s krémom

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 11 h
  • Príprava
    1 h
  • Varenie
    0 min
  • Chladenie
    10 h

Suroviny

8 os.

  • 1 Piškótové cesto

  • 6 cl Voda

  • 60 g Cukor

  • 48 cl Plnotučné mlieko

  • 1 Vanilkový struk

  • 45 g Cukor

  • 60 g Žĺtky

  • 45 g Kukuričný škrob

  • 45 g Cukor

  • 50 g Maslo

  • 210 g Maslo

  • 375 g Jahody

  • 150 g Marcipán

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Šľahač
    Šľahač

Príprava

Krok 1 /20

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: piškótové cesto. Budete ho potrebovať v kroku 3. Recept na piškótové cesto môžete nájsť v bloku "Príprava" pri návrate na hlavnú obrazovku receptu.

  • 1 Piškótové cesto

Krok 2 /20

Marcipán rozvaľkajte na pracovnej ploche na tenko, pomocou vykrajovača na cesto vykrojte kruh s priemerom 20 cm a dajte bokom.

  • 150g Marcipán

Krok 3 /20

Piškótový základ upečte vo forme s priemerom 26 cm. Po vychladnutí položte na doštičku. Položte ruku na stred piškóty a vodorovne ho rozrežte pomocou noža na chlieb. Udržujte rovnakú reznú polohu a otáčajte tortou pomocou druhej ruky. Akonáhle je piškóta rozkrojená po celom obvode, dokrojte k stredu. Vykrajovačom utvorte kruhy s priemerom 24 cm. Dajte bokom.

  • 1 Piškótové cesto

Krok 4 /20

Na prípravu cukrárskeho krému zvarte v hrnci mlieko s cukrom a vanilkovými semienkami za pravidelného miešania vareškou.

  • 48cl Plnotučné mlieko
  • 1 Vanilkový struk
  • 45g Cukor

Krok 5 /20

Do prístroja dajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".

  • 60g Žĺtky
  • 45g Kukuričný škrob
  • 45g Cukor
  • Flex metla

Krok 6 /20

Stlačte "Štart" a potom do zmesi postupne pridávajte horúcu mliečnu zmes a nechajte program bežať.

  • Flex metla

Krok 7 /20

Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte do varu. Varte 3 minúty do zhustnutia. Odoberte z platne.

Krok 8 /20

Pridajte na kocky nakrájané maslo a premiešajte. Zmes nalejte na plech, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, že sa bude dotýkať krému a nechajte 2 hodiny v chladničke.

  • 50g Maslo

Krok 9 /20

Pre prípravu sirupu, priveďte cukor a vodu do varu v čistom hrnci. Nechajte vychladnúť.

  • 6cl Voda
  • 60g Cukor

Krok 10 /20

Jahody umyte, zbavte zelených častí a nakrájajte na polovice.

  • 375g Jahody

Krok 11 /20

Cukrársku formu na tortu vyložte acetátovou fóliou. Na dno položte piškótu. Potrite sirupom.

Krok 12 /20

Jahody naskladajte po obvode piškóty reznou stranou von a pevne pritlačte k acetátovej fólii.

  • 375g Jahody

Krok 13 /20

Vychladnutý cukrársky krém nalejte do misy prístroja. Stlačte "Štart".

  • Šľahač

Krok 14 /20

Maslo odvážte a mierne nechajte zmäknúť.

  • 210g Maslo

Krok 15 /20

Stlačte "Štart" a po lyžiciach pridávajte maslo. Čas od času špachtľou zotrite okraje misy, aby sa uvoľnilo maslo, ktoré sa nezmiešalo so zvyškom. Zmes by mala byť dokonale hladká.

  • Šľahač

Krok 16 /20

Nalejte trochu krému do formy na tortu. Malou stierkou zmes dobre rozotrite po okrajoch, aby jahody dobre sedeli na mieste.

Krok 17 /20

Doprostred položte zvyšné jahody, aby bol tort celý pokrytý ovocím.

  • 375g Jahody

Krok 18 /20

Druhú vrstvu krému nalejte 1 cm od horného okraja formy a položte na ňu druhú piškótu. Potrite sirupom.

  • 1 Piškótové cesto

Krok 19 /20

Znovu potrite tenkou vrstvou krému a potom opatrne potiahnite marcipánom. Tortu dajte aspoň na 8 hodín do chladničky.

  • 150g Marcipán

Krok 20 /20

Odstráňte cukrársku formu. Ozdobte rozpustenou bielou čokoládou, čerstvými jahodami alebo marcipánovými kvetmi.