Čokoládový dezert s kokosovým krémom
- Celkový čas 6 h 20 min
- 5 min
Príprava - 6 h 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
60 cl Kokosové mlieko
140 g Tmavá čokoláda
2 pl Cukor
2 pl Kukuričný škrob alebo arrowroot
1 pl Nastrúhaný kokos
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /6
V Multipote zmiešajte kokosové mlieko, čokoládu a cukor. Zohrievajte a miešajte, kým sa čokoláda neroztopí (približne 5 minút).
Krok 2 /6
V miske zmiešajte kukuričný škrob alebo arrowroot a trochu čokoládovej zmesi, aby ste škrob rozriedili. Dôkladne premiešajte, aby nevznikli hrudky.
Krok 3 /6
Pridajte zmes so škrobom do Multipotu a dobre premiešajte.
Krok 4 /6
Zmes varte na veľmi nízkom ohni, často miešajte, kým mierne nezhustne (približne 5 až 10 minút). Dbajte na to, aby sa nevarila.
Krok 5 /6
Nalejte čokoládový kokosový krém do zapekacích nádob a posypte nastrúhaným kokosom.
Krok 6 /6
Zapekacie nádoby vložte do chladničky aspoň na 6 hodín, aby stuhli.