Japonská misa s hovädzím mäsom Gyudon
- Celkový čas 23 min
- 15 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
300 g Premytá japonská ryža
60 cl Voda
720 g Rump steak nakrájaný na plátky
1.5 Nasekaný cesnak
1.5 čl Nastrúhaný čerstvý zázvor
9 cl Slaná sójová omáčka
9 cl Mirin
3 pl Arašidový olej
2 Cibuľa
6 Vajcia na mäkko
4 Nasekaná jarná cibuľka
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Do nádoby pridajte vodu a ryžu.
Krok 3 /9
Tlakové varenie
Krok 4 /9
Ryžu odložte bokom.
Krok 5 /9
V miske zmiešajte hovädzie mäso, cesnak, zázvor, polovicu sójovej omáčky a polovicu mirinu.
Krok 6 /9
Rozpáľte olej a orestujte na ňom cibuľu.
Krok 7 /9
Pridajte hovädzie mäso a restujte 2 minúty.
Krok 8 /9
Pridajte zvyšnú sójovú omáčku a mirin.
Krok 9 /9
Podávajte s ryžou, vajíčkami a jarnou cibuľkou.