Koža z červených bobúľ
- Celkový čas 6 h 15 min
- 15 min
Príprava - 6 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
0.5 Zrelý banán
3 Datle
35 g Rebarbora
150 g Jahody
40 g Med
90 g Čučoriedky
10 g Chia semienka
60 g Maliny
Príslušenstvo
2 mriežky
Príprava
Krok 1 /6
Príprava ovocia: očistíme ho, ošúpeme banány, vykôstkujeme broskyne a datle, nakrájame na kocky rebarboru a uvaríme ju domäkka v rajnici s vodou, a nakrájame na kocky jahody a broskyne.
Krok 2 /6
Na prípravu prvých koží rozmixujeme v mixéri rebarboru, jahody a polovicu medu. Presunieme zmes do misy, vyčistíme mixér a rozmixujeme čučoriedky, banány, chia semienka a datle. Zmes opäť presunieme do druhej misy a vyčistíme mixér. Na prípravu tretej kože rozmixujeme jahody a zvyšný med a zmes presunieme do tretej misy.
Krok 3 /6
Na oba grily dáme kus papiera na pečenie. Jednotlivé zmesi rozotrieme na papier na pečenie. Umiestnime dva grily na horný a stredný rošt. Zatvoríme dvierka.
Krok 4 /6
Nastavíme na režim SUŠENIE, teplotu upravíme na 60 °C a dobu na 6 hodín. Pred odobratím z papiera na pečenie ich necháme vychladnúť.
Krok 5 /6
Kožu natesno zvinieme a dobre naostreným nožom nakrájame na požadovanú dĺžku. Uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.
Krok 6 /6
Po dokončení zopakujeme proces s druhou dávkou.