Pečené plnené zemiaky
- Celkový čas 28 min
- 5 min
Príprava - 23 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (14)
Tichá teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavošedá EY9428E0 Easy Fry Dual XXL teplovzdušná fritéza Tefal 11 litrov Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
8 kus Zemiaky
200 g Anglická slanina
200 g Strúhaný cheddar
8 lyžice Kyslá smotana
2 kus Jarná cibuľka
4 lyžice Maslo
2 lyžica Olivový olej
Soľ
Korenie
Príprava
Krok 1 /9
Zemiaky umyte a očistite. Pridajte olivový olej, soľ a korenie. Do zemiakov dobre vmasírujte.
Krok 2 /9
Zemiaky prepichajte zo všetkých strán vidličkou.
Krok 3 /9
Zemiaky vložte do koša teplovzdušnej fritézy a dajte piecť na program hranolky (200 ° C, 20 min.). Čas prípravy prípadne upravte v závislosti od veľkosti zemiakov.
Krok 4 /9
Počas pečenia zemiakov opečte anglickú slaninu na panvici dozlatista.
Krok 5 /9
Upečené zemiaky vyberte, pozdĺžne rozkrojte, ale nedokrajujte koniec. Aby ste vytvorili viac priestoru pre náplň, môžete časť vnútrajška zemiaky vydlabať. Pridajte kúsok masla.
Krok 6 /9
Pridajte opečenú slaninu.
Krok 7 /9
Pridajte čedar.
Krok 8 /9
Vráťte do koša a zapečte (200 °C, 3 min.), kým sa syr neroztečie a začne zlátnuť.
Krok 9 /9
Na hotové zemiaky pridajte kyslú smotanu a nakrájanú jarnú cibuľku.