Polievka s žeruchou a ricottou
Tefal
Recept od Tefal

Polievka s žeruchou a ricottou

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 24 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    9 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 1 zvä. 2-krát premytý zväzok žeruchy (odstránime veľké vetvičky)

  • 1 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa

  • 2 pl Olivový olej

  • 100 g Uvarená biela fazuľa (alebo na kocky nakrájané zemiaky)

  • 150 g Ricotta

  • 2 Ošúpané a vyčistené strúčky cesnaku

  • 600 ml Zeleninový alebo kurací vývar

  • 4 pl Nastrúhaný parmezán na ozdobu (voliteľné)

  • 12 Umyté a na tenké plátky nakrájané listy šalvie

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si suroviny.

  • 1zvä. 2-krát premytý zväzok žeruchy (odstránime veľké vetvičky)
  • 1 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa
  • 2pl Olivový olej
  • 100g Uvarená biela fazuľa (alebo na kocky nakrájané zemiaky)
  • 150g Ricotta
  • 2 Ošúpané a vyčistené strúčky cesnaku
  • 600ml Zeleninový alebo kurací vývar
  • 4pl Nastrúhaný parmezán na ozdobu (voliteľné)
  • 12 Umyté a na tenké plátky nakrájané listy šalvie

Krok 2 /6

Do hrnca nalejeme olej.

  • 2pl Olivový olej

Krok 3 /6

Do hneda opražíme cibuľu.

  • 1 Ošúpaná a nakrájaná cibuľa

Krok 4 /6

Pridáme žeruchu, vývar, cesnak a fazuľu.

  • 1zvä. 2-krát premytý zväzok žeruchy (odstránime veľké vetvičky)
  • 100g Uvarená biela fazuľa (alebo na kocky nakrájané zemiaky)
  • 2 Ošúpané a vyčistené strúčky cesnaku
  • 600ml Zeleninový alebo kurací vývar

Krok 5 /6

Varenie pod tlakom.

Krok 6 /6

Zmiešame s ricottou. Podávame s lístkami šalvie a posypeme parmezánom.

  • 150g Ricotta
  • 4pl Nastrúhaný parmezán na ozdobu (voliteľné)
  • 12 Umyté a na tenké plátky nakrájané listy šalvie