Prepelica na víne
- Celkový čas 16 min
- 10 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
6 Prepelice, 160-170 g
300 g Biele alebo čierne hrozno, umyté
1.5 Cibuľa, ošúpaná a jemne nakrájaná
90 ml Kurací vývar
600 g Pastinák, ošúpaný a nakrájaný na 1 cm hrubé „hranolky“
3 pl Olivový olej
200 ml Vin jaune
300 g Slanina, na kocky
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /7
Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
Krok 3 /7
Prepeličku osoľte a okoreňte. Nalejte olej do hrnca.
Krok 4 /7
Zmažte 1 minútu z každej strany. Vyberte prepeličku z hrnca. Do hrnca vložte slaninu a cibuľu. Po 2 minútach zlejte tuk.
Krok 5 /7
Deglazujte vínom. Pridajte kuracie vývar, paštrnák, hrozno a prepeličku. Dochuťte soľou a korením.
Krok 6 /7
Tlakové varenie.
Krok 7 /7
Postupne omáčku zredukujte, aby sme vynikla chuť. Podávajte.