Suflé s čokoládovo-gaštanovým krémom
- Celkový čas 40 min
- 25 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
200 g Horká čokoláda
40 g Kukuričná múka
5 Vajcia
100 g Cukor
15 g Maslo
120 g Gaštanový krém
1 pl Vanilkový extrakt
Práškový cukor
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /8
Čokoládu dáme do misky a misku dáme nad rajnicu obsahujúcu vodu do úrovne niekoľkých centimetrov. Uistíme sa, že miska obsahujúca čokoládu sa nedotýka vody. Čokoládu rozpustíme na strednom ohreve.
Krok 2 /8
Rozbijeme vajcia. Žĺtka dáme do veľkej misy a bielka do druhej misy. Kukuričný škrob zmiešame v miske s 60 g krupicového cukru.
Krok 3 /8
Rozpustenú čokoládu nalejeme na vaječné žĺtka a opatrne zmiešame. Pridáme vanilkový extrakt, gaštanový krém a nakoniec zmes kukuričnej múky/cukru. Dobre zmiešame.
Krok 4 /8
Rozšľaháme vaječné bielka na pevný sneh, pričom postupne pridáme 40 g cukru.
Krok 5 /8
Pridáme vaječné bielka do čokoládovej zmesi, jemne dvíhajúc zmes tak, aby bielka nespľasli.
Krok 6 /8
Vytrieme maslom 8 zapekacích misiek a vnútrajšok posypeme cukrom. Obrátime ich, aby sme sa zbavili prebytočného cukru. Do zapekacích misiek naplníme zmes asi do 1/2 cm od okraja.
Krok 7 /8
Umiestnime na štandardný plech Easy Fry a nastavíme program TORTA asi na 15 minút.
Krok 8 /8
Keď suflé nakysnú, vyberieme ich z fritézy Easy Fry, posypeme ich práškovým cukrom a ihneď podávame.