Teľacia roláda plnená špenátom
- Celkový čas 1 h 2 min
- 30 min
Príprava - 32 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
2 Malé teľacie rezne (280 g)
8 plát. Pancetta
3 pl Olej
10 g Maslo
2 Šalotka, nakrájaná na štvrtiny
3 strúč. Cesnak, nahrubo nasekaný
10 cl Biele víno
30 cl Zeleninový vývar
150 g Listy špenátu
50 g Strúhaný parmezán
40 g Strúhanka
1 strúč. Cesnak, nasekaný
4 pl Olivový olej
0.5 kôra Citrón
0.5 čl Sušené oregano
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /5
Špenátové listy varte 2 minúty v hrnci s vriacou osolenou vodou. Sceďte a ochlaďte v miske s ľadovou vodou. Špenát pevne pomačkajte medzi rukami, aby ste odstránili prebytočnú vodu. Špenát nakrájajte a vložte do veľkej misky.
Krok 2 /5
Pridajte parmezán, strúhanku, nasekaný cesnak, olivový olej, citrónovú kôru a oregano. Dochuťte soľou a korením. Rezne položte rovno vedľa seba. Pokryte ich plátkami pancetty. Rovnomerne na ne rozotrite špenátovú náplň. Rezne zrolujte na seba a vytvorte roládu. Roládu zviažte, aby počas pečenia držala pohromade.
Krok 3 /5
Pred spustením vložte príslušenstvo do rúry grilu OptiGrill. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Červenej farby a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte olivový olej, maslo a potom roládu. Za občasného otáčania nechajte piecť 5 minút, kým nezhnedne. Pridajte šalotku a cesnak a restujte 2 minúty.
Krok 4 /5
Zalejte bielym vínom a 5 minút redukujte. Pridajte zeleninový vývar a za občasného otáčania roládu varte 18 minút. Na konci by ste mali mať hotovú redukciu šťavy.
Krok 5 /5
Na doske na krájanie odstráňte povrázok a nakrájajte roládu na plátky. Podávajte s redukciou. Dobrú chuť!