Vianočné brusnicové guľôčky plnené plnkou
- Celkový čas 13 h 5 min
- 45 min
Príprava - 20 min
Varenie - 12 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
400 g Chudé bravčové mäso
200 g Slanina
1 strúč. Cesnak
4 Bobule borievky
1 vet. Rozmarín (3 g)
4 pl Gin
Soľ, korenie
5 pl Sójová omáčka
5 pl Tekutý med
4 pl Jablčný ocot
1 čl Kukuričná múka
50 g Sušené brusnice
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /6
Tento recept vyžaduje, aby ste mäsovú zmes nechali odpočívať cez noc. Mäso a slaninu nakrájajte na 5 cm kúsky. Olúpte a nadrobno nakrájajte strúčik cesnaku. Rozdrvte bobule borievky a nadrobno nasekajte listy rozmarínu. Vo veľkej miske zmiešajte všetky prísady s ginom a korením. Zmes prikryte potravinovou fóliou a nechajte cez noc marinovať v chladničke.
Krok 2 /6
Na druhý deň vyberte marinované mäso a pomeľte ho na jemnom mlynčeku na mäso. Ak nemáte mlynček na mäso, nakrájajte mäso na jemno veľmi ostrým nožom. Plnku zľahka osolíme a premiešame stierkou, aby mala rovnomernú štruktúru. Z plnky vytvarujte guľky s hmotnosťou asi 50 g a dajte ich do chladničky.
Krok 3 /6
V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, med, jablčný ocot a kukuričnú múku. Ak sú brusnice veľké, prekrojte ich na polovicu a pridajte do zmesi.
Krok 4 /6
Umiestnite mäsové guľky do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program NUGETKY pri 200 °C na 15 minút.
Krok 5 /6
Do stredne veľkého hrnca nalejte sójovú omáčku a brusnicovú zmes. Pridajte osmažené mäsové guľky a na miernom ohni priveďte do varu. Mäsové guľôčky v omáčke premiešajte, aby sa obalili a získali pekný lesklý vzhľad.
Krok 6 /6
Okamžite podávajte a vychutnajte si výsledok.