Baci di dama - Talianske vianočné pečivo
- Celkový čas 50 min
- 30 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 250 g Maslo 
- 250 g Cukor 
- 2 štip. Soľ 
- 1 Vanilkový cukor 
- 2 Vajcia 
- 250 g Oriešková múka 
- 275 g Hladká múka 
- Nutella alebo Gianduia 
- Práškový cukor 
Príslušenstvo
- Šľahač 
Príprava
Krok 1 /8
Rúru predhrejte na 160 stupňov.
Krok 2 /8
Do misy prístroja dajte maslo, cukor, soľ a vanilku a stlačte "Štart".
Krok 3 /8
Stlačte "Štart" a pridajte do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou vajcia, jedno po druhom tak, aby sa vstrebala do cesta.
Krok 4 /8
Preosejte obe múky dohromady v samostatnej miske.
Krok 5 /8
Stlačte tlačidlo "Štart" a do misy prístroja s predchádzajúcimi ingredienciami postupne pridávajte obe múky, kým sa cesto úplne nespojí.
Krok 6 /8
Zo získanej zmesi tvorte rovnako veľké guličky.
Krok 7 /8
Guľôčky dajte na plech s papierom na pečenie a pečte 20 minút na 160 stupňov.
Krok 8 /8
Akonáhle vychladnú, spojte dve sušienky s trochou krému Nutella alebo Gianduia a pred servírovaním posypte práškovým cukrom.


