Polievka z čiernej fazule
- Celkový čas 30 min
- 5 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
50 g Červená cibuľa
1 plátok Olivový olej
24 cl Voda
1 čl Mletá rasca
0.5 čl Cesnakový prášok
2 čl Údená paprika
690 g Sterilizovaná alebo konzervovaná čierna fazuľa, uvarená a scedená
10 cl Smotana s 30 % tuku
Soľ, korenie
1 plátok Olivový olej
140 g Sterilizovaná alebo konzervovaná sladká kukurica, uvarená a scedená
4 pl Nasekaný čerstvý koriander
1 štip. Čili prášok
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na 8 častí. Cibuľové kúsky vložte do miešacej nádoby. Zatvorte veko a nastavte program na Mixovanie rýchlosť 5 na 15 sekúnd. Spustite program.
Krok 2 /6
Odstráňte veko a stierkou zozbierajte cibuľu do stredu nádoby. Opätovne spustite program Mixovanie na rýchlosť 5 na 15 sekúnd.
Krok 3 /6
Pridajte olivový olej, vodu, rascu, cesnak, údenú papriku, soľ, korenie a tri štvrtiny scedenej čiernej fazule (zvyšok si odložte na ozdobu). Zatvorte veko a nastavte program na SMOOTH SOUP na 25 minút. Spustite program.
Krok 4 /6
Odstráňte veko a pridajte smotanu. Zatvorte veko a nastavte program na Mixovanie rýchlosť 5 na 30 sekúnd. Spustite program.
Krok 5 /6
Panvicu rozohrejte na strednej teplote a pridajte trochu olivového oleja. Keď je olej horúci, pridajte scedenú sladkú kukuricu a smažte ju do zlatista, približne 10 až 12 minút. Odložte. Zohrejte zvyšnú čiernu fazuľu. Odložte.
Krok 6 /6
Polievku ozdobte opečenou kukuricou, čiernou fazuľou a nasekaným čerstvým koriandrom. Môžete pridať trochu čili prášku na vrch. Podávajte ihneď.