Polievka z bielej fazule a jogurtu
- Celkový čas 14 min
- 12 min
Príprava - 2 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
2 os.
1 l Voda
1 Mrkva
2 vet. Zeler
1 Cibuľa
2 pl Olivový olej
1 zvä. Bouquet garni
30 g Petržlen s plochými listami
Soľ, korenie
25 g Dlhozrnná ryža
250 g Scedená biela fazuľa (zo skleneného pohára)
1 Vajcia
200 g Grécky jogurt
Kôpor
Trebuľka
Olivový olej
Citrónová kôra a citrónový džús
Príprava
Krok 1 /7
Ošúpte a nakrájajte mrkvu na kúsky s dĺžkou 2 cm. Nakrájajte stopky zeleru na tyčinky. Ošúpte a nahrubo nakrájajte cibuľu.
Krok 2 /7
V kastróle varte všetky prísady na vývar 45 minút.
Krok 3 /7
Preceďte vývar. Nalejte 500 ml vývaru späť do kastróla. Varte ryžu 8 minút. Pridajte bielu fazuľu a varte na miernom ohni ďalšie 2 minúty.
Krok 4 /7
Všetky prísady z kastróla vložte do misky mixéra. Zatvorte vrchnák a mixujte pri maximálnej rýchlosti 1 minútu.
Krok 5 /7
Otvorte vrchnák a pridajte vajce. Zatvorte vrchnák a mixujte pri maximálnej rýchlosti 30 sekúnd.
Krok 6 /7
Otvorte vrchnák a pridajte grécky jogurt. Zatvorte vrchnák a mixujte pri maximálnej rýchlosti 30 sekúnd.
Krok 7 /7
Podávajte a posypte nasekaným kôprom, nasekanou trebuľkou, polievkovou lyžicou olivového oleja, citrónovou kôrou a trochou citrónového džúsu (voliteľné). Polievku si vychutnajte studenú, teplú alebo horúcu.