Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Kari z bielej fazule s kokosovým mliekom

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 13 h 45 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    1 h 25 min
  • Chladenie
    12 h

Suroviny

4 os.

  • 250 g Sušená biela fazuľa (500 g namočenej)

  • 2 pl Olivový olej

  • 1 Veľká cibuľa

  • 2 strúč. Cesnak

  • 1 Veľký batát

  • 1 čl Kari

  • 1 čl Garam masala

  • 0.5 čl Koriandrový prášok

  • 1 čl Nasekaný zázvor

  • 0.5 čl Kurkuma

  • 200 g Špenát

  • 50 cl Kokosové mlieko

  • 30 cl Zeleninový vývar

  • 1 zväzok Nasekaný koriander

  • 1 Limetka (kôra a šťava)

Príprava

Krok 1 /6

Sušenú bielu fazuľu namočte cez noc do studenej vody, asi na 12 hodín.

Krok 2 /6

V kastróli v osolenej vode uvarte opláchnuté fazule. Varte na strednom ohni asi 1 hodinu, alebo kým nie sú mäkké. Sceďte a odložte bokom.

  • 250g Sušená biela fazuľa (500 g namočenej)

Krok 3 /6

Zohrejte veľkú panvicu na stredný oheň a pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál úplne nezafarbí do červena, než pridáte svoje ingrediencie. Opražte nasekanú cibuľu a cesnak a batát nakrájaný na 2 cm kocky 2 minúty.

  • 2pl Olivový olej
  • 1 Veľká cibuľa
  • 2strúč. Cesnak
  • 1 Veľký batát

Krok 4 /6

Keď sú priesvitné, pridajte korenie (kari, garam masala, koriandrový prášok, nasekaný zázvor, kurkuma) a špenát. Opražte 3 minúty.

  • 1čl Kari
  • 1čl Garam masala
  • 0.5čl Koriandrový prášok
  • 1čl Nasekaný zázvor
  • 0.5čl Kurkuma
  • 200g Špenát

Krok 5 /6

Pridajte scedenú bielu fazuľu, kokosové mlieko a zeleninový vývar. Dobre premiešajte. Varte na miernom ohni 20 minút, alebo kým omáčka nezhustne.

  • 250g Sušená biela fazuľa (500 g namočenej)
  • 50cl Kokosové mlieko
  • 30cl Zeleninový vývar

Krok 6 /6

Na konci varenia pridajte koriander a limetkovú kôru a šťavu.

  • 1zväzok Nasekaný koriander
  • 1 Limetka (kôra a šťava)