Kari z bielej fazule s kokosovým mliekom
- Celkový čas 13 h 45 min
- 20 min
Príprava - 1 h 25 min
Varenie - 12 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
250 g Sušená biela fazuľa (500 g namočenej)
2 pl Olivový olej
1 Veľká cibuľa
2 strúč. Cesnak
1 Veľký batát
1 čl Kari
1 čl Garam masala
0.5 čl Koriandrový prášok
1 čl Nasekaný zázvor
0.5 čl Kurkuma
200 g Špenát
50 cl Kokosové mlieko
30 cl Zeleninový vývar
1 zväzok Nasekaný koriander
1 Limetka (kôra a šťava)
Príprava
Krok 1 /6
Sušenú bielu fazuľu namočte cez noc do studenej vody, asi na 12 hodín.
Krok 2 /6
V kastróli v osolenej vode uvarte opláchnuté fazule. Varte na strednom ohni asi 1 hodinu, alebo kým nie sú mäkké. Sceďte a odložte bokom.
Krok 3 /6
Zohrejte veľkú panvicu na stredný oheň a pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja. Počkajte, kým sa Thermo-signál úplne nezafarbí do červena, než pridáte svoje ingrediencie. Opražte nasekanú cibuľu a cesnak a batát nakrájaný na 2 cm kocky 2 minúty.
Krok 4 /6
Keď sú priesvitné, pridajte korenie (kari, garam masala, koriandrový prášok, nasekaný zázvor, kurkuma) a špenát. Opražte 3 minúty.
Krok 5 /6
Pridajte scedenú bielu fazuľu, kokosové mlieko a zeleninový vývar. Dobre premiešajte. Varte na miernom ohni 20 minút, alebo kým omáčka nezhustne.
Krok 6 /6
Na konci varenia pridajte koriander a limetkovú kôru a šťavu.
