Naan so syrom a morčacie mäso s garam masala
- Celkový čas 1 h 45 min
- 30 min
Príprava - 45 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
300 g Múka (+ na pomúčnenie)
10 g Droždie
1 čl Soľ
1 Biely jogurt
9 cl Zeleninový olej
10 cl Voda
8 porc. Syr ,,Veselá kráva“
500 g Morčacie filety
1 Cibuľa
1 pl Garam masala
0.25 čl Čili prášok
300 g Paradajkový koncentrát
100 g Smotana na šľahanie
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /9
Zmiešajte múku, droždie, soľ, jogurt, 1 lyžicu oleja a vodu v miesiacej mise alebo rukami. Zakryte, uložte na teplé miesto a nechajte kysnúť 30 minút až hodinu. Cesto by malo nakysnúť.
Krok 2 /9
Cesto rozdeľte na 4 rovnaké guľôčky. Každú guľôčku tenko rozvaľkajte na bohato pomúčenej pracovnej ploche. Na jednu polovicu položte 2 porcie syra ,,Veselá kráva“. Preložte na polovicu a pevne pritlačte okraje k sebe. Jemne stlačte, aby sa syr rozdrvil (aby nevytiekol).
Krok 3 /9
Predhrejte rúru na 70 °C.
Krok 4 /9
Zohrejte panvicu a počkajte, kým sa Thermo-signal úplne sfarbí na červeno. Jemne pokvapkajte panvicu olejom. Položte na panvicu jednu syrovú naan. Pečte z oboch strán, kým sa naan nafúkne a získa peknú farbu. Keď je zlatohnedý, odstráňte ho z panvice a položte na tanier.
Krok 5 /9
Rovnakým spôsobom upečte ďalšie 3 naany, pričom pri každom pečení pridávajte trochu oleja. Syrové naany položte do rúry, aby zostali teplé.
Krok 6 /9
Morčacie filety nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemné plátky.
Krok 7 /9
Zvyšný olej nalejte na panvicu. Pridajte plátky morčacieho mäsa a opečte ich, až kým jemne nezružovejú. Pridajte cibuľu, garam masalu a čili korenie a varte 3 minúty.
Krok 8 /9
Pridajte paradajkový koncentrát a dobre premiešajte. Pridajte smotanu, soľ a korenie. Varte ďalšie 3 minúty.
Krok 9 /9
Podávajte syrové naany s morčacími filetmi.