Naan so syrom a morčacie mäso s garam masala
- Celkový čas 1 h 45 min
- 30 minPríprava 
- 45 minVarenie 
- 30 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 300 g Múka (+ na pomúčnenie) 
- 10 g Droždie 
- 1 čl Soľ 
- 1 Biely jogurt 
- 9 cl Zeleninový olej 
- 10 cl Voda 
- 8 porc. Syr ,,Veselá kráva“ 
- 500 g Morčacie filety 
- 1 Cibuľa 
- 1 pl Garam masala 
- 0.25 čl Čili prášok 
- 300 g Paradajkový koncentrát 
- 100 g Smotana na šľahanie 
- Soľ, korenie 
Príslušenstvo
- Panvica 
Príprava
Krok 1 /9
Zmiešajte múku, droždie, soľ, jogurt, 1 lyžicu oleja a vodu v miesiacej mise alebo rukami. Zakryte, uložte na teplé miesto a nechajte kysnúť 30 minút až hodinu. Cesto by malo nakysnúť.
Krok 2 /9
Cesto rozdeľte na 4 rovnaké guľôčky. Každú guľôčku tenko rozvaľkajte na bohato pomúčenej pracovnej ploche. Na jednu polovicu položte 2 porcie syra ,,Veselá kráva“. Preložte na polovicu a pevne pritlačte okraje k sebe. Jemne stlačte, aby sa syr rozdrvil (aby nevytiekol).
Krok 3 /9
Predhrejte rúru na 70 °C.
Krok 4 /9
Zohrejte panvicu a počkajte, kým sa Thermo-signal úplne sfarbí na červeno. Jemne pokvapkajte panvicu olejom. Položte na panvicu jednu syrovú naan. Pečte z oboch strán, kým sa naan nafúkne a získa peknú farbu. Keď je zlatohnedý, odstráňte ho z panvice a položte na tanier.
Krok 5 /9
Rovnakým spôsobom upečte ďalšie 3 naany, pričom pri každom pečení pridávajte trochu oleja. Syrové naany položte do rúry, aby zostali teplé.
Krok 6 /9
Morčacie filety nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemné plátky.
Krok 7 /9
Zvyšný olej nalejte na panvicu. Pridajte plátky morčacieho mäsa a opečte ich, až kým jemne nezružovejú. Pridajte cibuľu, garam masalu a čili korenie a varte 3 minúty.
Krok 8 /9
Pridajte paradajkový koncentrát a dobre premiešajte. Pridajte smotanu, soľ a korenie. Varte ďalšie 3 minúty.
Krok 9 /9
Podávajte syrové naany s morčacími filetmi.
