Karfiol, feta syr, kuracie mäso a zeleninový kuskus
- Celkový čas 47 min
- 22 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
6 cl Olivový olej
1 Bio citrón
2 čl Garam masala
2 čl Agávový sirup (alebo javorový sirup)
Soľ
700 g Kuracie prsia
600 g Karfiol
100 g Cibuľa
100 g Červená paprika
100 g Žltá paprika
250 g Zelená špargľa
Korenie
80 g Feta syr
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /10
V miske vyšľahajte polovicu olivového oleja, citrónovú kôru, polovicu citrónového džúsu, polovicu garam masaly, agávový sirup a soľ.
Krok 2 /10
Kuracie prsia nakrájajte na kocky. Vložte ich do marinády a odložte bokom.
Krok 3 /10
Umyte karfiol a odlúpnite ružičky. Hrubo ich nastrúhajte. Ošúpte a nakrájajte cibuľu na kocky. Umyte a nakrájajte papriky na jemno. Očistite špargľu a nakrájajte ju na plátky hrubé 1 cm. Hlavičky nechajte celé.
Krok 4 /10
Rozohrejte panvicu na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno. Mäso opražte 5 až 7 minút, alebo kým nezíska zlatohnedú farbu. Odložte a udržiavajte mäso teplé.
Krok 5 /10
Do panvice pridajte zvyšný olej. Opekajte cibuľu so zvyšnou garam masalou na strednej teplote 2 minúty.
Krok 6 /10
Pridajte špargľu a papriky. Ochuťte soľou a korením a restujte na vysokej teplote 5 minút.
Krok 7 /10
Znížte teplotu a nechajte zeleninu dusiť 3 minúty.
Krok 8 /10
Medzitým si rozohrejte ďalšiu panvicu a opekajte karfiol na vysokej teplote 3 minúty. Ochuťte soľou a korením.
Krok 9 /10
Karfiolový kuskus zmiešajte so zeleninou. Pridajte kuracie mäso a šťavu z neho. Nechajte variť ešte 2 minúty.
Krok 10 /10
Posypte rozdrobeným feta syrom. Pokvapkajte citrónovým džúsom a prípadne dochuťte soľou a korením.