Kuracie kari
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Cibuľa
4 cm Čerstvý zázvor
650 g Kurací rezeň
1 Limetka
Čerstvý koriander
2 čl Olivový olej
2 pl Kari pasta
200 g Rozdrvená paradajka
40 cl Kokosové mlieko
Soľ, korenie
2 pl Sauceline®
Príslušenstvo
Hrniec/kastról
Príprava
Krok 1 /6
Olúpte a najemno nasekajte cibuľu a zázvor. Kuracie prsia nakrájajte na prúžky. Nastrúhajte a vytlačte limetku. Opláchnite a nasekajte koriander.
Krok 2 /6
Na strednom ohni zahrejte hrniec na dusenie a počkajte, kým sa Tepelný signál úplne nezafarbí na červeno. Nalejte olej a opečte cibuľu, zázvor a kari pastu 2 minúty bez hnednutia.
Krok 3 /6
Pridajte kuracie mäso a opečte 5 minút na vysokej teplote.
Krok 4 /6
Pridajte rozdrvenú paradajku, kokosové mlieko, soľ a korenie. Zakryte hrniec a nechajte variť 20 minút.
Krok 5 /6
Pridajte kôru, citrónovú šťavu a Sauceline®. Nechajte zredukovať 2 minúty.
Krok 6 /6
Podávajte posypané koriandrom.