Kuracie, cuketové kari a ricottové lasagne
- Celkový čas 1 h 5 min
- 30 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
800 g Cukety (asi 4 kusy)
2 plátok Kuracie (asi 120 g každé)
1 čl Kari
500 g Ricotta
5 cl Čerstvá tekutá smotana (30% tuku)
6 Vajcia
12 list Lasagne
100 g Strúhaný syr
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /8
Umyte cukety, odstráňte stonky a ošúpte ich. Pomocou škrabky na zeleninu vytvorte pásiky. Strednú časť, ktorá je príliš mäkká na vytváranie pásikov, odložte bokom a použite ju na iný recept.
Krok 2 /8
Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky.
Krok 3 /8
Veľkú panvicu zahrejte na vysokú teplotu a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne sfarbí na červeno, predtým než začnete restovať ingrediencie. Orestujte kuracie kocky a cukety na pár minút. Miešajte drevenou lyžicou. Varte, pokým nebudú dobre zafarbené, ale neprevarené, pretože kuracie mäso sa dokončí v rúre. Ochuťte soľou a korením, pridajte kari. Odložte bokom.
Krok 4 /8
V šalátovej mise energicky premiešajte vajcia, smotanu a ricottu pomocou metly, aby ste dosiahli hladkú smotanu. Odložte bokom.
Krok 5 /8
Predhrejte rúru na 200 °C.
Krok 6 /8
Na veľkú panvicu rozotrite štvrtinu smotany. Zakryte plátmi lasagní. Ak to bude potrebné, rozlomte ich na kúsky, aby ste panvicu úplne pokryli. Pridajte polovicu cukiet a kuraciny, ďalšiu štvrtinu smotany a tretinu strúhaného syra. Zakryte ďalšími plátmi lasagní. Opakujte proces a ukončite vrstvou plátov lasagní a zostávajúcou smotanou. Zvyšný strúhaný syr rozprášte na vrch.
Krok 7 /8
Pečte 25 minút. Pre gratinovaný efekt vložte lasagne na 2 minúty pod gril, pričom pozorne sledujte farbu. Lasagne by mali byť zlatohnedé.
Krok 8 /8
Podávajte okamžite!