Udon rezance s arašidovou omáčkou
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
2 Porcie (300 g) udon rezance
3 pl Arašidové maslo
3 pl Sójová omáčka
1 čl Cesnakový prášok
1 cm Nastrúhaný zázvor
2 pl Sezamový olej (alebo rastlinný olej)
½ uhorky
Voliteľné:
1 štip. Chilli vločky
1 Zelená cibuľa
1 pl Opekané arašidy
Príslušenstvo
Rajnica
Príprava
Krok 1 /9
Nastrúhajte uhorku.
Krok 2 /9
Jemne nakrájajte zelenú časť zelenej cibule (voliteľné).
Krok 3 /9
V miske zmiešajte arašidové maslo, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor, cesnakový prášok a sezamový olej.
Krok 4 /9
V Multipote zovrite vodu.
Krok 5 /9
Nalejte trochu horúcej vody do malej nádoby. Polovicu vlejte do misky s arašidovou omáčkou a premiešajte. Podľa potreby pridajte viac vody na dosiahnutie požadovanej konzistencie.
Krok 6 /9
V Multipote uvarte udon rezance podľa pokynov na obale.
Krok 7 /9
Udon sceďte.
Krok 8 /9
Pridajte arašidovú omáčku k uvareným udon a premiešajte, kým nie sú rovnomerne pokryté.
Krok 9 /9
Podávajte udon s arašidovým maslom v dvoch veľkých miskách a ozdobte nastrúhanou uhorkou (zelenou cibuľkou, nasekanou zelenou cibuľkou a chilli vločkami ako voliteľnými prísadami).