Cuketové špagety s pestom, pečenými paradajkami, mozzarellou a krutónmi
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Cherry paradajky
2 plát. Kváskový chlieb, približne 1,5 cm hrubé
2 strúč. Cesnak
1 plátok Olivový olej
Soľ, korenie
4 Stredne veľké cukety
6 g Bazalkové pesto
200 g Mozzarella
20 list Čerstvá bazalka
Píniové oriešky na ozdobu
Príslušenstvo
Panvica
Príprava
Krok 1 /8
Predhrejte rúru na 200°C.
Krok 2 /8
Umyte a rozpolte cherry paradajky. Nakrájajte krajce chleba na kocky. Ošúpte a nadrobno nakrájajte cesnak.
Krok 3 /8
Položte cherry paradajky na malý plech na pečenie vyložený papierom na pečenie. Pridajte kvapku olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti a všetko dôkladne premiešajte rukami, aby boli paradajky úplne pokryté.
Krok 4 /8
Vložte plech do rúry a nechajte paradajky piecť 20 až 25 minút, kým nezískajú peknú farbu. Po polovici času paradajky premiešajte a po upečení odložte stranou.
Krok 5 /8
Na druhý plech vyložený papierom na pečenie pridajte chlebové kocky. Pridajte kvapku olivového oleja, ľahko osolte a premiešajte rukami. Vložte do rúry na 10 minút, počas pečenia ich raz obráťte, kým nebudú chrumkavé a zlatohnedé. Odložte stranou.
Krok 6 /8
Umyte cukety. Použitím špirálového krájača pripravte špagety podľa pokynov. Cuketu vložte do zariadenia a otáčaním rukoväte vytvárajte pásy špagiet. Tiež môžete použiť julienne škrabku. Na tento účel položte cuketu naplocho na dosku a krájajte pásy tagliatelle, kým nedosiahnete jadro cukiet. To môžete využiť na iné recepty.
Krok 7 /8
Zohrejte panvicu a počkajte, kým tepelný signál úplne nezosivie na červenú farbu, než pridáte ingrediencie. Pridajte cesnak a niekoľko sekúnd ho restujte do zlatista, dávajte pozor, aby sa nepripálil. Potom pridajte cuketové špagety a kvapku olivového oleja, jemne miešajte, aby boli všetky potiahnuté. Panvicu odstavte z ohňa. Teplo panvice by malo pokračovať vo varení špagiet bez ich prílišného zmäknutia. Mali by zostať mierne chrumkavé.
Krok 8 /8
Pridajte pesto, soľ a korenie podľa chuti a opatrne premiešajte, aby ste špagety nerozlámalí. Preložte špagety na servírovacie taniere a pomocou vidličky tvorte malé hniezda. Navrch dajte pečené paradajky, krutóny, kúsky mozzarelly, nasekanú bazalku a píniové oriešky. Podávajte horúce.