Falafel
- Celkový čas 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
450 g Cícer
3 Cibuľa
3 strúč. Cesnak
1.5 čajová lyžička Rasca
45 g Koriander
3 pl Tahini (sezamová pasta)
12 pl Olivový olej
1.5 Citrón
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Gril Odkvapkávacia tácka Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /4
Pripravte ingrediencie. Sušený cícer namočte cez noc vo veľkom množstve vody. Rozmixujte všetky ingrediencie spolu s cícerom, ktorý bol scedený, ale ešte neuvarený. Mixujte, kým nedosiahnete pasty, ktorá nebude príliš jemná. Zmes by mala byť dostatočne súdržná, aby sa dala tvarovať na guličky alebo placky, ale nemala by byť príliš mokrá. Pokiaľ je zmes príliš mokrá, pridajte trochu cícerovej múky.
Krok 2 /4
Tvarujte falafely s hmotnosťou približne 30 g. Nerobte ich príliš silné, aby sa dobre prepiekli.
Krok 3 /4
Umiestnite polovicu falafelov do prístroja so zodpovedajúcim príslušenstvom. Spustite proces varenia.
Krok 4 /4
V polovici pečenia falafely obráťte. Zo zvyšných falafelov pripravte druhú várku.
