Grilovaná chobotnica so španielskymi paprikami
- Celkový čas 40 min
- 20 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 300 g Cibuľa (približne 2) 
- 4 strúč. Cesnak 
- 400 g Nasekané rajčiny bez jadierok (čerstvé alebo konzervované) 
- 1 pl Rajčinová pasta 
- 1 čl Tymián 
- 1 čl Paprika (sladká alebo údená) 
- 2 pl Sherry ocot 
- Soľ, korenie 
- 750 g Zmes farebných paprík (približne 3) 
- 2 pl Olivový olej 
- 2 pl Olivový olej 
- 1 čl Paprika (sladká alebo údená) 
- 500 g Chápadlá chobotnice predvarené 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /4
Olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku. Dáme ich na plech na pečenie, pridáme pasírované rajčiny, rajčinovú pastu, tymián, papriku, ocot, soľ, korenie a zamiešame. Umyjeme papriky, vyberieme jadierka a nakrájame na prúžky. Rozložíme ich na seba, trochu na ne zatlačíme a pokropíme olivovým olejom.
Krok 2 /4
Pred zapnutím spotrebiča OptiGrill doň umiestnime plech na pečenie. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie červenej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí varíme 10 minút, počas varenia raz zamiešame.
Krok 3 /4
Otvoríme gril v režime Celé jedlo. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Zmiešame olivový olej s paprikou, zmes natrieme na chápadlá chobotnice a dáme ich na grilovaciu dosku. Varíme 10 minút, v polovici varenia chápadlá obrátime a papriky pravidelne miešame.
Krok 4 /4
Grilované chápadlá chobotnice podávame s paprikami opečenými na panvici.


