Grilovaný burger z hríbov portobello
- Celkový čas 20 min
- 10 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 4 Malé hríby portobello 
- 4 pl Pesto 
- 4 Burgerové žemle 
- 2 Avokáda 
- 1 Červená paprika 
- Hlávkový šalát 
- 4 plát. Vegánsky syr 
Príprava
Krok 1 /5
Umyjeme hríby. Štetcom rozotrieme pesto omáčku na hríby.
Krok 2 /5
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 10 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť.
Krok 3 /5
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme hríby portobello na dosku do nádoby 1, navrch položíme nejaký ťažký predmet, ako napríklad panvicu z liatiny, a nádobu zatvoríme. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 4 /5
V polovici varenia, keď spotrebič zapípa a ikona bliká, premiešame hríby zatrasením košíka.
Krok 5 /5
Hríby hneď podávame v burgerových žemliach so šalátom, niekoľkými plátkami avokáda, niekoľkými prúžkami červenej papriky, vegánskym syrom a trochou pesto omáčky. Podávame s dyňovými hranolčekmi.

