Grilovaný sladký zemiak s tahini omáčkou
- Celkový čas 35 min
- 15 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 700 g Sladké zemiaky 
- 2 pl Olivový olej 
- 1 čl Soľ 
- 245 g Rastlinný jogurt 
- 3 pl Tahini 
- 1 pl Citrónová šťava 
- Soľ, korenie 
- 1 pl Olivový olej 
- 1 pl Jadierka z granátového jablka 
- 1 pl Nasekaná petržlenová vňať 
- 1 čl Pražené semiačka rasce 
- 1 Citrón 
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpeme sladký zemiak a nakrájame ho na veľké kusy. Pridáme olivový olej a soľ. Zmiešame vo veľkej nádobe.
Krok 2 /6
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Uistíme sa, že doska je umiestnená v nádobe 1. Vyberieme program GRIL pri 200 °C na 20 minút. Ingrediencie zatiaľ nedávame do nádoby, spotrebič sa začne automaticky predhrievať. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť.
Krok 3 /6
Keď spotrebič zapípa a na displeji sa zobrazí „Add“ (Pridajte), cyklus predhriatia grilu je dokončený. Pridáme sladký zemiak na dosku v nádobe 1 a zatvoríme nádobu. Varenie bude automaticky pokračovať.
Krok 4 /6
V polovici varenia tyčinky zo sladkých zemiakov obrátime.
Krok 5 /6
V druhej nádobe zmiešame jogurt, tahini a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením. Ozdobíme kvapkou olivového oleja, jadierkami z granátového jablka, petržlenovou vňaťou a rascou.
Krok 6 /6
Sladké zemiaky hneď podávame s tahini omáčkou a niekoľkými mesiačikmi citróna.

