Holandská omáčka
- Celkový čas 15 min
- 5 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 Žĺtky
4 pl Voda
200 g Prečistené maslo
0.5 Citrón (džús)
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /5
V kastróle a pomocou (nemetalickej) metly vyšľahajte žĺtky s vodou, až kým zmes nebude penivá. Pridajte trochu soli.
Krok 2 /5
Postavte kastról na veľmi slabý oheň a za stáleho šľahania zmes zahrievajte.
Krok 3 /5
Keď penivé žĺtky začnú hustnúť, odstavte panvicu z ohňa a postupne vmiešajte prečistené maslo (ako pri majonéze).
Krok 4 /5
Keď je všetko maslo vmiešané, pridajte citrónový džús a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Krok 5 /5
Podávajte ihneď ako prílohu k pošírovaným rybím filetám.
