Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Holandská omáčka

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 15 min
  • Príprava
    5 min
  • Varenie
    10 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 Žĺtky

  • 4 pl Voda

  • 200 g Prečistené maslo

  • 0.5 Citrón (džús)

  • Soľ, korenie

Príprava

Krok 1 /5

V kastróle a pomocou (nemetalickej) metly vyšľahajte žĺtky s vodou, až kým zmes nebude penivá. Pridajte trochu soli.

  • 4 Žĺtky
  • Soľ, korenie

Krok 2 /5

Postavte kastról na veľmi slabý oheň a za stáleho šľahania zmes zahrievajte.

Krok 3 /5

Keď penivé žĺtky začnú hustnúť, odstavte panvicu z ohňa a postupne vmiešajte prečistené maslo (ako pri majonéze).

  • 200g Prečistené maslo

Krok 4 /5

Keď je všetko maslo vmiešané, pridajte citrónový džús a dochuťte soľou a korením podľa chuti.

  • 0.5 Citrón (džús)
  • Soľ, korenie

Krok 5 /5

Podávajte ihneď ako prílohu k pošírovaným rybím filetám.