Miešané vajcia Benedict s ľahkou holandskou omáčkou
- Celkový čas 30 min
- 20 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
4 plát. Slanina
5 Žĺtky
1.5 čl Citrónový džús
1.5 čl Citrónová kôra
1.5 čl Dijonská horčica
Soľ, korenie
2 pl Suché biele víno alebo voda
150 g Nízkotučný grécky jogurt
4 Vajcia
2 Anglické muffiny
Čerstvá pažítka
Príslušenstvo
Rajnica Panvica
Príprava
Krok 1 /11
Panvicu zohrejte na strednej teplote a počkajte, kým sa tepelný indikátor neprefarbí úplne na červeno. Slaninu pečte na strednej teplote, občas ju otočte. Keď je slanina chrumkavá, vyberte ju z panvice a odložte bokom.
Krok 2 /11
Zohrejte vodu v kastróli. Voda musí byť horúca, ale nesmie vrieť.
Krok 3 /11
Vylejte žĺtky do tepelne odolnej misy. Jemne ich šľahajte.
Krok 4 /11
Pridajte citrónový džús, citrónovú kôru, dijonskú horčicu, soľ, korenie a biele víno. Všetko vyšľahajte, aby sa ingrediencie spojili.
Krok 5 /11
Misu umiestnite nad horúcu vodu. Neustále šľahajte, kým omáčka nezhustne a nesteká z metly v pásoch.
Krok 6 /11
Počas šľahania pridávajte grécky jogurt po jednej lyžici.
Krok 7 /11
Misu vyberte z kastróla.
Krok 8 /11
Panvicu na strednej teplote zohrejte a počkajte, kým sa tepelný indikátor neprefarbí úplne na červeno. Vajcia rozbite do misy. Šľahajte ich, kým nie sú ľahké a nadýchané.
Krok 9 /11
Vylejte vajcia na panvicu a jemne ich miešajte, kým nezostane žiadna tekutina.
Krok 10 /11
Anglické muffiny rozkrojte na polovicu a opečte ich.
Krok 11 /11
Na každú polovicu muffinu položte plátok slaniny. Pridajte miešané vajcia, prelejte holandskou omáčkou a posypte jemne nakrájanou pažítkou.