Rastlinný nápoj so žltým hráškom
- Celkový čas 32 min
- 5 minPríprava 
- 22 minVarenie 
- 5 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 30 g Nevarený žltý hrášok (uvarený približne 60 g) 
- 38 cl Voda 
- 1 štip. Soľ 
- 1 čl Krupicový cukor 
Príslušenstvo
- Cestovná fľaša 400 ml 
- Cestovná fľaša 700 ml 
Príprava
Krok 1 /4
Žltý hrášok prepláchneme v studenej vode. V hrnci privedieme žltý hrášok do varu vo vode. Znížime teplotu na stredne nízku a varíme 20 minút, kým sa mäso neuvarí. Scedíme a necháme vychladnúť.
Krok 2 /4
Do prístroja nasypeme všetky prísady, počnúc žltým hráškom. Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /4
Zmes precedíme cez vrecko na rastlinné mlieko alebo syr, aby sme získali hladkú tekutinu bez zvyškov. Zvyšky nazývané „okara“ použijeme na prípravu sušienok, chlebového alebo koláčového cesta, granoly, falafelu, drobenky atď.
Krok 4 /4
Nápoj môžeme skladovať v chladničke až 3 dni. Pred každým použitím pretrepeme.



