Talianska paradajková omáčka
- Celkový čas 37 min
- 15 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
2 pl Olivový olej
1 Cibuľa
3 strúč. Cesnak
2 pl Paradajkový koncentrát
10 Paradajky
1 čl Talianske koreniny
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /6
Zahre te kastról na strednom ohni a počkajte, kým sa indikátor Thermo úplne nezafarbí na červeno. Nalejte doň olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Oheň znížte a varte 2 minúty, až kým nezískajú priehľadnú konzistenciu.
Krok 2 /6
Pridajte paradajkový koncentrát a rozdrvené paradajky, potom premiešajte. Ochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Prikryte a duste 20 minút.
Krok 4 /6
Keď je omáčka hotová, nalejte ju do mixéra a mixujte, až kým nebude hladká a lesklá.
Krok 5 /6
Pridajte talianske koreniny a dochuťte podľa chuti.
Krok 6 /6
Podávajte túto omáčku ako prílohu k cestovinám alebo ju použite na prípravu bolonskej omáčky.
