Paradajková omáčka a hniezda zo špagiet
- Celkový čas 30 min
- 10 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
Na omáčku:
2 strúč. Cesnak
1 Cibuľa
1 pl Olivový olej
1 čl Paprika
1 pl Provensálske bylinky
800 g Rozdrvená paradajka
Soľ
Korenie
Na guľky z mäsa:
400 g Mleté mäso
0.5 Cibuľa
1 strúč. Cesnak
4 vet. Petržlen
Soľ
Korenie
Príprava
Krok 1 /9
Na prípravu paradajkovej omáčky ošúpte cesnak a cibuľu a nahrubo nakrájajte.
Krok 2 /9
Do misy mixéra vložte cesnak, cibuľu a olivový olej. Zatvorte veko a nastavte program na MIEŠANIE.
Krok 3 /9
Po zhnednutí pridajte zvyšné ingrediencie. Zatvorte veko a nastavte program na HORÚCA OMÁČKA na 20 minút.
Krok 4 /9
Medzitým si pripravte guľky z mäsa, ak máte hotové, alebo ich pripravte. Ak nie, nakrájajte ingrediencie a zmiešajte ich s mäsom.
Krok 5 /9
Vytvarujte ich na rovnomerné guľky a opečte ich na panvici s olivovým olejom.
Krok 6 /9
Špagety uvarte podľa pokynov na obale.
Krok 7 /9
Špagety umiestnite do misy a upravte ich tak, aby vytvorili hniezdo.
Krok 8 /9
Prisypte naberačku paradajkovej omáčky a pridajte 3 dobre uvarené guľky z mäsa.
Krok 9 /9
Guľky ozdobte cuketou ako očami a mrkvou ako zobákom.
