Bolonská omáčka
- Celkový čas 6 h 21 min
- 15 min
Príprava - 6 h 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1.5 kocka Mrkva
1.5 vet. Zeler
1.5 Nasekaná cibuľa
6 strúč. Nasekaný cesnak
3 pl Olivový olej
600 g Mleté hovädzie mäso
900 g Rajčinový pretlak
9 cl Červené víno
9 cl Mlieko
1.5 čl Sušené oregano
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /7
Nakrájame cibuľu.
Krok 3 /7
Do misy pridáme olivový olej. Zeleninu smažíme 2 minúty.
Krok 4 /7
Pridáme mäso a opekáme 2 minúty.
Krok 5 /7
Pridáme všetky tekutiny a varíme 2 minúty.
Krok 6 /7
Nízkoteplotné varenie.
Krok 7 /7
Pridáme oregano a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame zahorúca.