Jablkovo-čedarové plnené klobásy
- Celkový čas 25 min
- 15 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 0.75 hrn. hrubá domáca strúhanka 
- 0.5 hrn. nasekaný jablkový koláč 
- 2 ks mladé cibule, najemno nasekané 
- 1 pl Dijonská alebo medová horčica (pribl.) 
- 1 pl barbecue omáčka s javorovou príchuťou 
- 4 ks bratwurst klobásy 
- 0.75 hrn. strúhaný syr čedar 
Príprava
Krok 1 /3
Premiešame strúhanku s jablkom, mladou cibuľou, horčicou a barbecue omáčkou až do riadneho zapracovania. Nakrojíme klobásy pozdĺžne tak, aby ležali rovno a boli otvorené ako kniha. Rovnomerne rozložíme strúhankovú zmes medzi klobásy.
Krok 2 /3
Ak nie je Optigrill pripojený: – Zapneme gril – Na grile vyberieme program Údenina a stlačíme OK Ak je Optigrill pripojený: – Prispôsobte predvoľby varenia kliknutím na odkaz v dolnej časti tohto kroku a stlačte OK na grile Optigrill. Potom pokračujeme v recepte: Varné dosky poriadne vymastíme kuchynským olejom v spreji. Keď prestane blikať fialová/biela kontrolka, klobásy poukladáme na gril a zatvoríme poklop. Varíme dovtedy, kým sa kontrolka nezmení na červenú (dobre prepečené).
Krok 3 /3
Opatrne vyberieme klobásy z grilu a posypeme syrom. Podávame s horčicou naviac.

