Smažené rezance s veľkými krevetami
- Celkový čas 45 min
- 20 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Limetka
1 zvä. Pak choy
300 g Veľké surové krevety
2 hrsť Klíčky
3 pl Rastlinný olej
2 pl Tamarindová omáčka
1 pl Tekutý med
1 pl Čili omáčka
1 pl Sezamový olej
1 pl Zlaté sezamové semienka
300 g Tenké ryžové rezance alebo čínske rezance uvarené podľa odporúčaní výrobcu
Príslušenstvo
Wok
Príprava
Krok 1 /5
Z kôry limetky nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Pak choy umyte a nahrubo nasekajte. Krevety opláchnite a ošúpte. Klíčky umyte.
Krok 2 /5
Rozohrejte wok a počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne nezafarbí na červeno. Nalejte rastlinný olej. Pridajte krevety a smažte ich, kým nezružovejú a mierne neskaramelizujú.
Krok 3 /5
Pridajte pak choy a klíčky. Dobre premiešajte a varte 5 minút, aby sa pak choy zmenšil a aby sa všetka zelenina zahriala.
Krok 4 /5
Pridajte tamari omáčku, med, čili omáčku, sezamový olej, sezamové semienka, limetkovú šťavu a jej kôru. Dobre premiešajte.
Krok 5 /5
Pridajte rezance alebo tenké ryžové rezance a premiešajte. Povarte 2 minúty a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie zohriali.