Krémové ramen rezance s vajíčkom
- Celkový čas 35 min
- 15 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 2 Porcie ramen rezancov 
- 2 pl Smotana 
- 6 pl Strúhaný syr Parmezán 
- 2 Vajcia 
- 2 pl Maslo 
- 3 pl Miso pasta (ak nemáte miso pastu, môžete použiť instantnú polievku, ktorá sa zvyčajne dodáva s ramen rezancami) 
- 2 pl Konzervovaná kukurica 
- Soľ a korenie 
- Voliteľné: 
- 1 štip. Chilli 
- 1 strúč. 
- 1 Jarná cibuľka 
Príslušenstvo
- Rajnica 
Príprava
Krok 1 /9
Ramen rezance uvarte v Multipote. Sceďte rezance a odložte ich bokom.
Krok 2 /9
Vajíčka varte na mäkko 6 minút v Multipote. Opláchnite ich a odložte.
Krok 3 /9
Nakrájajte jarnú cibuľku a, ak chcete, nasekajte cesnak.
Krok 4 /9
V Multipote roztopte maslo na strednom ohni, pridajte kukuricu a (nasekaný cesnak, voliteľné) a miešajte 1–2 minúty.
Krok 5 /9
Pridajte 2 hrnčeky vody a priveďte do varu.
Krok 6 /9
Znížte teplotu na nízku a pridajte smotanu a miso. Primiešajte strúhaný syr Parmezán a miešajte, kým omáčka nebude hladká a krémová.
Krok 7 /9
Dochuťte krémové ramen rezance soľou a korením (a štipkou chilli, voliteľné).
Krok 8 /9
Rozdeľte ramen rezance do dvoch misiek, zalejte ich ramen vývarom a posypte plátkami jarnej cibuľky (voliteľne).
Krok 9 /9
Olúpte vajíčka, prekrojte ich na polovicu a položte ich na ramen.

