Koža z červených bobúľ
- Celkový čas 6 h 15 min
- 15 minPríprava 
- 6 hVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 0.5 Zrelý banán 
- 3 Datle 
- 35 g Rebarbora 
- 150 g Jahody 
- 40 g Med 
- 90 g Čučoriedky 
- 10 g Chia semienka 
- 60 g Maliny 
Príslušenstvo
- 2 mriežky 
Príprava
Krok 1 /6
Príprava ovocia: očistíme ho, ošúpeme banány, vykôstkujeme broskyne a datle, nakrájame na kocky rebarboru a uvaríme ju domäkka v rajnici s vodou, a nakrájame na kocky jahody a broskyne.
Krok 2 /6
Na prípravu prvých koží rozmixujeme v mixéri rebarboru, jahody a polovicu medu. Presunieme zmes do misy, vyčistíme mixér a rozmixujeme čučoriedky, banány, chia semienka a datle. Zmes opäť presunieme do druhej misy a vyčistíme mixér. Na prípravu tretej kože rozmixujeme jahody a zvyšný med a zmes presunieme do tretej misy.
Krok 3 /6
Na oba grily dáme kus papiera na pečenie. Jednotlivé zmesi rozotrieme na papier na pečenie. Umiestnime dva grily na horný a stredný rošt. Zatvoríme dvierka.
Krok 4 /6
Nastavíme na režim SUŠENIE, teplotu upravíme na 60 °C a dobu na 6 hodín. Pred odobratím z papiera na pečenie ich necháme vychladnúť.
Krok 5 /6
Kožu natesno zvinieme a dobre naostreným nožom nakrájame na požadovanú dĺžku. Uložíme na chladné, tmavé a suché miesto.
Krok 6 /6
Po dokončení zopakujeme proces s druhou dávkou.

