Kura s krémovou rajčinovou omáčkou a grilovanou zeleninou
- Celkový čas 40 min
- 20 minPríprava 
- 20 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 400 g čerstvé alebo konzervované pasírované rajčiny 
- 150 g Červená cibuľa 
- 2 strúč. Cesnak 
- 8 cl Biele víno 
- 1 pl Sušený tymián 
- 1 čl Paprika 
- Soľ, korenie 
- 10 cl Šľahačková smotana 
- 400 g Cukety 
- 200 g Veľké pečiarky 
- 1.5 pl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
- 550 g Kuracie filety (4 filety) 
- 0.5 čl Soľ 
- 0.5 čl Sušený tymián 
- 0.5 čl Paprika 
- 0.5 čl Mletý cesnak 
Príslušenstvo
- Plech na pečenie XL 
- Plech na pečenie 
Príprava
Krok 1 /5
Nalejeme pasírované rajčiny na plech na pečenie. Olúpeme a nasekáme cibuľu a strúčiky cesnaku, pridáme ich na plech spolu s bielym vínom, tymiánom, paprikou, soľou a korením.
Krok 2 /5
Rozložíme kuracie filety na plech. Zmiešame soľ, tymián, papriku a mletý cesnak a zmes korenia natrieme na kuracie filety z oboch strán. Filety rozložíme v omáčke vedľa seba.
Krok 3 /5
Umyjeme cukety a hríby. Nakrájame cukety pozdĺžne na plátky veľké asi 1 cm. Nakrájame hríby na hrubé prúžky. Všetko dáme do nádoby, pridáme olivový olej, soľ a korenie a premiešaním zeleninu obalíme.
Krok 4 /5
Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 3. Po predhriatí poukladáme zeleninu na grilovaciu dosku (budeme to musieť urobiť vo viacerých dávkach) a varíme 5 minút z každej strany.
Krok 5 /5
5 minút pred skončením doby varenia zeleniny obrátime kuracie filety, pridáme krém a zamiešame. Varíme ďalších 5 minút, potom podávame kuracie filety a omáčku s grilovanými cuketami a hríbmi.


