Medové kura s hoisin omáčkou
- Celkový čas 35 min
- 20 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 5 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 9 g Hoisin omáčka 
- 9 g Med 
- 0.5 Limetka 
- 3 pl Sladká sójová omáčka 
- 15 g Čerstvý zázvor 
- 1 strúč. Cesnak 
- 6 plátok Kura 
Príprava
Krok 1 /3
V mise zmiešame hoisin omáčku s medom, limetkovou šťavou, sladkou sójovou omáčkou, olúpaným a nastrúhaným zázvorom a olúpaným a nasekaným cesnakom. Kuracie filety dáme marinovať do zmesi na 15 minút.
Krok 2 /3
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča a predhrejeme v režime GRIL pri 200 °C na 15 minút. Kuracie filety necháme odkvapkať a umiestnime na 5 minút na gril. Obrátime a varíme ešte 5 minút.
Krok 3 /3
Na prípravu domácej hoisin omáčky ohrievame 4 minúty nasledujúcu zmes na nízkom stupni ohrevu: 120 ml slanej sójovej omáčky, 6 g arašidového masla, 2 polievkové lyžice medu, 60 ml jablčného octu, 2 čajové lyžičky zmesi piatich korení, 60 ml sezamového oleja, 2 štipky mletého čili.
