Kuracie filé so slaninou a zeleninou s červeným pestom
- Celkový čas 1 h 25 min
- 25 minPríprava 
- 1 hVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 3 Kuracie prsia 
- Soľ, korenie 
- 3 pl Fromage frais s bylinkami 
- 12 tenký plátok Bravčový bôčik 
- 1.5 kg Mrazená zeleninová zmes 
- Soľ, korenie 
- 3 pl Olivový olej 
- 6 pl Červené pesto 
Príprava
Krok 1 /6
Kuracie prsia položíme na dosku na krájanie. Malým ostrým nožom ich rozrežeme na polovicu, aby sa vytvorila štrbina, a otvoríme ich do tvaru vrecka. Dochutíme soľou a korením.
Krok 2 /6
Navrch dáme smotanový syr. Kuracie prsia uzavrieme a obalíme 4 plátkami prešpikovanej slaniny. Odložíme nabok.
Krok 3 /6
V nádobe zeleninu zmiešame s olejom, červeným pestom a korením. Vložíme do misky. Začneme piecť.
Krok 4 /6
Po 10 minútach pečenia zeleninu premiešame a položíme na ňu kuracie prsia. Pokračujeme v pečení.
Krok 5 /6
10 minút pred koncom pečenia kuracie prsia otočíme, aby sa uvarili rovnomerne.
Krok 6 /6
Preložíme na tanier a ihneď podávame.

