Mexická fúzia tekvicovej polievky
- Celkový čas 35 min
- 10 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pl Olivový olej
350 g Tekvica
1 strúč. Cesnak
0.5 Cibuľa
1 pl Mletý zázvor
1 štip. Čili
40 cl Zeleninový vývar
1 pl Javorový sirup
2 cl Limetková šťava
100 g Údené tofu
1 čl Údená paprika
1 plátok Rastlinná smotana
Nasekaný koriander
Príprava
Krok 1 /5
Ošúpte a nakrájajte tekvicu na kocky. Ošúpte a nasekajte cibuľu nahrubo. Ošúpte cesnak a odstráňte stred (klíček).
Krok 2 /5
Vložte olivový olej, tekvicu, cesnak, cibuľu, zázvor, čili a zeleninový vývar do mixovacej nádoby. Zatvorte pokrievku a nastavte program na HLADKÉ POLIEVKY na 25 minút. Spustite program.
Krok 3 /5
Otvorte pokrievku, pridajte javorový sirup a limetkovú šťavu. Zatvorte pokrievku a nastavte program na MIEŠANIE, rýchlosť 5 na 20 sekúnd. Spustite program.
Krok 4 /5
Na ľahko zamastenej rozohriatej panvici pridajte nakrájané tofu a posypte údenou paprikou. Opekajte 4 minúty, pričom v polovici času premiešajte.
Krok 5 /5
Podávajte polievku s kvapkou rastlinnej smotany, tofu a nasekaným koriandrom.
