Neapolské plnené papriky
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 600 g Červená paprika (približne 2 veľké) 
- 2 pl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
- 150 g Cherry paradajky 
- 200 g Mozzarella di Buffala 
- 1 pl Odkvapkané kapary 
- 2 pl Nasekané lístky bazalky 
Príprava
Krok 1 /5
Zapneme Optigrill. Vyberieme program „Paprika“ a stlačíme OK.
Krok 2 /5
Papriky umyjeme, nakrájame na 4 časti, odstránime jadierka, ale ponecháme si zelenú stopku. Potrieme ich polovicou oleja a dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /5
Po predhriatí dáme papriky na gril a zatvoríme ho.
Krok 4 /5
Pečieme dovtedy, kým nebude kontrolka oranžová. Papriky preložíme do misky a necháme vychladnúť.
Krok 5 /5
Umyjeme cherry paradajky a rozrežeme ich na 4 časti. Mozzarellu di buffala nakrájame na malé kúsky. Zmiešame ich s kaparami, nasekanou bazalkou, druhou polovicou oleja, soľou a korením. Papriky ozdobíme touto zmesou a podávame.

