Pečené paradajkové a marhuľové gaspacho
- Celkový čas 1 h 40 min
- 25 min
Príprava - 5 min
Varenie - 1 h 10 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
800 g Zrelé paradajky
300 g Čerstvé marhule
1 Červená cibuľa
1 Žltá paprika
2 strúč. Cesnak
4 pl Olivový olej
2 pl Balzamikový ocot
0.5 Ošúpaná uhorka
10 list Čerstvá bazalka
2 pl Citrónový džús
Soľ
Korenie
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /7
Nakrájajte paradajky na štvrtiny a marhule na polovice. Nakrájajte tenké plátky červenej cibule, žltej papriky a cesnaku.
Krok 2 /7
Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu s 1 lyžicou oleja. Počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne zmení na červenú, a potom opražte paradajky a marhule na panvici po dobu 5 minút, až kým sa mierne skaramelizujú.
Krok 3 /7
Pridajte červenú cibuľu, žltú papriku a cesnak a restujte 5 minút.
Krok 4 /7
Nechajte pečené ingrediencie vychladnúť 10 minút.
Krok 5 /7
Umiestnite paradajky, marhule, červenú cibuľu a cesnak do mixéru. Pridajte olivový olej, balzamikový ocot, uhorku, citrónový džús, soľ a korenie. Mixujte, až kým nedosiahnete hladkú textúru.
Krok 6 /7
Chlaďte najmenej 1 hodinu, aby sa chute dobre spojili.
Krok 7 /7
Podávajte chladené gaspacho, ozdobené čerstvými listami bazalky.
