Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pečené paradajkové a marhuľové gaspacho

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 40 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    1 h 10 min

Suroviny

4 os.

  • 800 g Zrelé paradajky

  • 300 g Čerstvé marhule

  • 1 Červená cibuľa

  • 1 Žltá paprika

  • 2 strúč. Cesnak

  • 4 pl Olivový olej

  • 2 pl Balzamikový ocot

  • 0.5 Ošúpaná uhorka

  • 10 list Čerstvá bazalka

  • 2 pl Citrónový džús

  • Soľ

  • Korenie

Príslušenstvo

  • Hrnce a panvice Ingenio
    Hrnce a panvice Ingenio

Príprava

Krok 1 /7

Nakrájajte paradajky na štvrtiny a marhule na polovice. Nakrájajte tenké plátky červenej cibule, žltej papriky a cesnaku.

  • 800g Zrelé paradajky
  • 300g Čerstvé marhule
  • 1 Červená cibuľa
  • 1 Žltá paprika
  • 2strúč. Cesnak

Krok 2 /7

Predhrejte nepriľnavú panvicu na strednú teplotu s 1 lyžicou oleja. Počkajte, kým sa Thermo-Signal úplne zmení na červenú, a potom opražte paradajky a marhule na panvici po dobu 5 minút, až kým sa mierne skaramelizujú.

  • 800g Zrelé paradajky
  • 300g Čerstvé marhule

Krok 3 /7

Pridajte červenú cibuľu, žltú papriku a cesnak a restujte 5 minút.

  • 1 Červená cibuľa
  • 1 Žltá paprika
  • 2strúč. Cesnak

Krok 4 /7

Nechajte pečené ingrediencie vychladnúť 10 minút.

Krok 5 /7

Umiestnite paradajky, marhule, červenú cibuľu a cesnak do mixéru. Pridajte olivový olej, balzamikový ocot, uhorku, citrónový džús, soľ a korenie. Mixujte, až kým nedosiahnete hladkú textúru.

  • 800g Zrelé paradajky
  • 300g Čerstvé marhule
  • 1 Červená cibuľa
  • 1 Žltá paprika
  • 2strúč. Cesnak
  • 4pl Olivový olej
  • 2pl Balzamikový ocot
  • 0.5 Ošúpaná uhorka
  • 2pl Citrónový džús
  • Soľ
  • Korenie

Krok 6 /7

Chlaďte najmenej 1 hodinu, aby sa chute dobre spojili.

Krok 7 /7

Podávajte chladené gaspacho, ozdobené čerstvými listami bazalky.

  • 10list Čerstvá bazalka