Rýchly karamelový ryžový puding
- Celkový čas 20 min
- 10 minPríprava 
- 10 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 120 g Krátkozrnná ryža 
- 300 ml Voda 
- 80 g Slaný karamel (alebo tekutý karamel) 
- 350 ml Plnotučné mlieko 
- 20 g Cukor 
- 16 g Kukuričný škrob 
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
V malej miske zmiešame kukuričný škrob a trochu mlieka.
Krok 3 /6
Na panvicu dáme zvyšné mlieko, cukor, karamel a zmes kukuričného škrobu a mlieka. Privedieme do varu, kým nezhustne. Odložíme na bok.
Krok 4 /6
Ryžu bez premývania vložíme do panvice s vodou.
Krok 5 /6
Varíme pod tlakom.
Krok 6 /6
Pridáme mlieko a karamel. Premiešame. Na dno pohárov nalejeme karamel.

