Vegánska majonéza z aquafaby
- Celkový čas 10 min
- 10 minPríprava 
- 0 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 6 pl Aquafaba (tekutina z pohára cíceru) 
- 2 pl Citrónový džús 
- 2 čl Horčica 
- 0.5 čl Soľ 
- 30 cl Slnečnicový olej (alebo iný druh) 
Príprava
Krok 1 /4
Vložte všetky suroviny okrem oleja do misy mixéra. Zatvorte veko a mixujte na strednej rýchlosti po dobu 1 minúty.
Krok 2 /4
Nechajte mixér bežať, vyberte zátku z veka a rovnomerne prilievajte olej (dávajte pozor na prípadné špliechanie). Keď sa všetok olej vstrebe, vložte zátku späť a pokračujte v mixovaní ešte 30 sekúnd.
Krok 3 /4
Zmes nalejte do misky. Uložte do chladničky aspoň na 1 hodinu pred servírovaním.
Krok 4 /4
Podávajte s crudités.

