Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové gyozy a sójová omáčka so závanom originality

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 2 h 10 min
  • Príprava
    2 h
  • Varenie
    10 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 200 g Extra pevné tofu

  • 12 cl Sójová omáčka

  • 2 čl Sezamový olej

  • 1 čl Miso pasta

  • 1 štip. Biele korenie

  • 80 g Biela kapusta

  • 80 g Červená kapusta

  • Hrubá soľ

  • 50 g Mrkva

  • 50 g Biela cibuľa

  • 2 Jarné cibuľky

  • 50 g Ustricové huby

  • 50 g Šiitae huby

  • 1 strúč. Cesnak

  • 1 pl Zázvor

  • 3 pl Zemiakový škrob

  • 1 sáčok Čerstvé obaly na gyozy

  • 15 cl Voda

  • 1 Limetka

  • 1 pl Chilli olej

  • Zlaté sezamové semienka na omáčku a zdobenie

  • 1 Malá červená chilli paprička na zdobenie

Príslušenstvo

  • Panvica
    Panvica

Príprava

Krok 1 /14

Vyberte tofu z obalu a osušte ho papierovou utierkou alebo čistou kuchynskou utierkou. Položte naň plochý, ťažký predmet (napríklad hrniec alebo tanier) a nechajte odpočívať 10 minút, kým sa neabsorbuje všetka tekutina.

  • 200g Extra pevné tofu

Krok 2 /14

Medzitým si pripravte dochucovanie na gyozy. Šiestinu sójovej omáčky, polovicu sezamového oleja, miso pastu a biele korenie vložte do malej misky. Metličkou premiešajte a odložte bokom.

  • 12cl Sójová omáčka
  • 2čl Sezamový olej
  • 1čl Miso pasta
  • 1štip. Biele korenie

Krok 3 /14

Očistite a nadrobno pokrájajte bielu a červenú kapustu. Zmiešajte ich v miske s hrubozrnnou soľou, potom ich rukami premiešajte a nechajte bokom, kým neuvoľnia trochu vody.

  • 80g Biela kapusta
  • 80g Červená kapusta
  • Hrubá soľ

Krok 4 /14

Jarnú cibuľku nakrájajte na doske. Zelenú časť použite na ozdobenie na konci a bielu časť pokrájajte na malé kúsky. Odložte bokom.

  • 2 Jarné cibuľky

Krok 5 /14

Na doske odrežte konce ustricových a šiitake húb—môžete ich neskôr využiť do vývaru, ak chcete—, potom huby pokrájajte na plátky a nasekajte.

  • 50g Ustricové huby
  • 50g Šiitae huby

Krok 6 /14

Ošúpte a nadrobno pokrájajte cibuľu, mrkvu, cesnak a zázvor. Bielu cibuľu, oba druhy húb, mrkvu a jarnú cibuľku vložte do veľkej misky. Pridajte cesnak a zázvor, následne dobre premiešajte. Kapustu zbavte tekutiny a pridajte obe kapusty do misky s ostatnými ingredienciami.

  • 50g Mrkva
  • 50g Biela cibuľa
  • 1strúč. Cesnak
  • 1pl Zázvor

Krok 7 /14

Odstráňte papierovú utierku a tofu nakrájajte na malé kocky. Pridajte tofu kocky a dochucovanie na gyozy do misky a všetko dobre premiešajte. Keď sú ingrediencie pokryté dochucovaním, pridajte zemiakový škrob. Premiešajte a skontrolujte, či nie sú ešte "tekuté". Podľa potreby môžete pridať viac zemiakového škrobu.

  • 3pl Zemiakový škrob

Krok 8 /14

Pripravte si tanier s papierom na pečenie a posypte ho zemiakovým škrobom. Tým zabránite, aby sa gyozy prilepili k papiera. Vezmite obal na gyozy a položte ho do dlane. Pomocou čajovej lyžičky pridajte malé množstvo náplne do stredu obalu. Navlhčite prst v miske s vodou a nakreslite kruh pozdĺž vonkajšej štvrtiny obalu vlhkým prstom, kým nie je celý obvod mokrý.

  • 1sáčok Čerstvé obaly na gyozy

Krok 9 /14

Preložte obal na polovicu cez náplň a pinčte ho v strede prstami (ale ešte ho neuzatvárajte). Pomocou palca a ukazováka začnite vytvárať záhyby približne každým centimetrom na hornej časti obalu od stredu doprava. Pri skladaní každého záhybu ho pevne pritlačte proti spodnej časti obalu druhým palcom a ukazovákom. Vytvorte 3 až 4 záhyby.

Krok 10 /14

Prejdite na ľavú stranu gyozy. Začnite vytvárať záhyby od stredu smerom doľava. Pevne pritlačte záhyby (uistite sa, že neexistujú vzduchové bubliny) a vytvarujte gyozy tak, aby vyzerali pekne. Predtým, ako začne náplň vo vnútri obalov uvoľňovať vlhkosť, zakryte gyozy potravinárskou fóliou alebo skladujte na chladnom mieste, aby stuhli.

Krok 11 /14

Rozohrejte panvicu a počkajte, kým sa Thermo-Signal nerozsvieti úplne na červeno, predtým než pridáte ingrediencie. Keď je panvica horúca, pridajte gyozy v jednej vrstve, plochou stranou dole (do tvaru kruhu, bez umiestnenia niečoho do stredu panvice). Varte približne 3 minúty, kým spodky gyoz nezhnednú do zlatista.

Krok 12 /14

Potom pridajte do panvice 150 ml vody. Ihneď zakryte pokrievkou, znížte teplotu a gyozy parujte približne 5 minút alebo kým sa väčšina vody neodparí. Odstráňte pokrievku a nechajte zvyšnú vodu vypariť. Po panvici rozlejte zvyšný sezamový olej. Varte odkryté 2 minúty, kým gyozy nebudú veľmi chrumkavé. Proces zopakujte so zvyšnými gyozami.

  • 2čl Sezamový olej
  • 15cl Voda

Krok 13 /14

Medzitým si pripravte sprievodnú omáčku. V miske metličkou spojte zvyšnú sójovú omáčku, limetkovú šťavu a chilli olej, potom pridajte sezamové semienka.

  • 12cl Sójová omáčka
  • 1 Limetka
  • 1pl Chilli olej
  • sem. Zlaté sezamové semienka na omáčku a zdobenie

Krok 14 /14

Gyozy poukladajte na veľký tanier. Červené chilli opláchnite, odstráňte semienka a nakrájajte na plátky, jarnú cibuľku opláchnite a očistite. Posypte gyozy jarnou cibuľkou, chilli a sezamovými semienkami. Podávajte s chilli olejom.

  • 1 Malá červená chilli paprička na zdobenie

Podobné recepty

Tefal
Tefal
25 min

Flank steak na sójovej omáčke so sezamovou brokolicou

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Flank steak na sójovej omáčke so sezamovou brokolicou
Tefal
Tefal
30 min

Zeleninové jarné závitky s pikantnou arašidovou omáčkou

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Zeleninové jarné závitky s pikantnou arašidovou omáčkou
Tefal
Tefal
10 min

Zeleninové karí

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Zeleninové karí
Tefal
Tefal
8 h 10 min

Sójový a vanilkový jogurt

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Sójový a vanilkový jogurt
Tefal
Tefal
6 min

Omáčka satay

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Omáčka satay