Vegetariánske lasagne
- Celkový čas 1 h 5 min
- 5 minPríprava 
- 1 hVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
4 os.
- 200 g Cibuľa 
- 2 strúč. Cesnak 
- 700 g Paradajky 
- 800 g Cukety 
- 2 pl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
- 400 g Paradajková omáčka 
- 1 čl Paradajkový koncentrát 
- 1 čl Cukor 
- 1.5 pl Zmes byliniek 
- 20 Čerstvé lasagnové pláty 
- 150 g Strúhaný syr 
- 50 cl Bešamel 
- Čerstvá bazalka 
Príslušenstvo
- Hrnce a panvice Ingenio 
Príprava
Krok 1 /9
Uistite sa, že počas varenia na varnej doske a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /9
Ošúpte a nakrájajte nadrobno cibuľu a cesnak. Umyte a nakrájajte paradajky na kocky. Umyte a nakrájajte cuketu na malé kocky.
Krok 3 /9
Zohrejte multipanvicu a počkajte, kým sa signalizačný ukazovateľ zmení na úplne červenú farbu. Zahrejte olivový olej a opekajte cibuľu 3 minúty.
Krok 4 /9
Pridajte paradajky, cesnak a veľkoryso osoľte a okoreňte. Varte 5 minút.
Krok 5 /9
Pridajte cuketu, paradajkovú pastu, paradajkový koncentrát, cukor a zmes byliniek. Dobre premiešajte a nechajte dusiť 20 minút.
Krok 6 /9
Medzitým predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 7 /9
Do kastróla položte vrstvu lasagnových plátov, rozotrite na ne paradajkovú zmes, potom pokryte bešamelom a posypte strúhaným syrom. Postup opakujte, kým kastról nie je plný. Ukončite vrstvou lasagnových plátov pokrytých zvyškom bešamelu a strúhaným syrom.
Krok 8 /9
Vložte panvicu do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 35 minút a skontrolujte, či sú lasagne upečené pomocou noža.
Krok 9 /9
Podávajte posypané čerstvou bazalkou.

