Vegetariánske lasagne
- Celkový čas 1 h 5 min
- 5 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
200 g Cibuľa
2 strúč. Cesnak
700 g Paradajky
800 g Cukety
2 pl Olivový olej
Soľ, korenie
400 g Paradajková omáčka
1 čl Paradajkový koncentrát
1 čl Cukor
1.5 pl Zmes byliniek
20 Čerstvé lasagnové pláty
150 g Strúhaný syr
50 cl Bešamel
Čerstvá bazalka
Príslušenstvo
Hrnce a panvice Ingenio
Príprava
Krok 1 /9
Uistite sa, že počas varenia na varnej doske a/alebo v rúre odstránite rukoväť Ingenio.
Krok 2 /9
Ošúpte a nakrájajte nadrobno cibuľu a cesnak. Umyte a nakrájajte paradajky na kocky. Umyte a nakrájajte cuketu na malé kocky.
Krok 3 /9
Zohrejte multipanvicu a počkajte, kým sa signalizačný ukazovateľ zmení na úplne červenú farbu. Zahrejte olivový olej a opekajte cibuľu 3 minúty.
Krok 4 /9
Pridajte paradajky, cesnak a veľkoryso osoľte a okoreňte. Varte 5 minút.
Krok 5 /9
Pridajte cuketu, paradajkovú pastu, paradajkový koncentrát, cukor a zmes byliniek. Dobre premiešajte a nechajte dusiť 20 minút.
Krok 6 /9
Medzitým predhrejte rúru na 180 °C.
Krok 7 /9
Do kastróla položte vrstvu lasagnových plátov, rozotrite na ne paradajkovú zmes, potom pokryte bešamelom a posypte strúhaným syrom. Postup opakujte, kým kastról nie je plný. Ukončite vrstvou lasagnových plátov pokrytých zvyškom bešamelu a strúhaným syrom.
Krok 8 /9
Vložte panvicu do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 35 minút a skontrolujte, či sú lasagne upečené pomocou noža.
Krok 9 /9
Podávajte posypané čerstvou bazalkou.